PROFESJONALNA OBSŁUGA GOŚCIA W RECEPCJI HOTELOWEJ

Cel szkolenia:

Celem edukacyjnym szkolenia jest podniesienie kwalifikacji oraz zdobycie nowych umiejętności w zakresie pracy na stanowisku pracownika recepcji oraz obsługi gościa hotelowego. Po ukończeniu szkolenia uczestnik : ma uporządkowaną wiedzę z zakresu specyfiki pracy w recepcji i w restauracji hotelowej  w tym wie jakie zachowania są pożądanie a jakie nie, jak prawidłowo przyjmować gości, jakie są standardy rozmowy telefonicznej, jak powinna wyglądać zmiana nocna, jakie są typy gości hotelowych oraz jak w hotelu wygląda ochrona danych osobowych.

Po szkoleniu uczestnik posada uporządkowaną wiedzę jak rodzić sobie z niegrzecznym gościem hotelowym oraz jak powinien wyglądać pracownik recepcji.

  1. Powitanie i przedstawienie się uczestników
  2. Specyfika pracy w recepcji i w restauracji hotelowej  dlaczego nie każdy powinien pracować w hotelu
  •  Zachowania pożądane
  •  Zachowania niedopuszczalne
  1. Dzień z życia profesjonalnego recepcjonisty
  •  Przejęcie zmiany
  •  Check in ( warsztaty )
  •  Opieka nad gościem podczas pobytu
  •  Standardy rozmowy telefonicznej ( warsztaty )
  •  Check out
  •  Zmiana nocna – dlaczego jej praca jest taka ważna
  •  Ochrona danych osobowych
  1. Wizerunek pracownika recepcji
  2. Sytuacje trudne w pracy recepcjonisty
  • Typy Gości  – opis zachowania i wskazówki dla obsługi 
  •   Gość niegrzeczny, narzekający, nachalny – jak sobie z nimi radzić
  1. Podsumowanie szkolenia
  • Pytania ze strony uczestników

 

Termin: 20/02/2018

Godziny: 8:00-14:00

Cena: 950 zł

Trener prowadzący: Katarzyna Gurgacz – Nykel

Specjalista z branży hotelarstwa.  Pracowała w Hotelu Warmińskim ( *** ) na stanowiskach: Kierownik Działu Marketingu, Dyrektor Marketingu i Sprzedaży i Członek Zarządu. Przez ostatnie 7 lat związana z Hotelem Wileńskim ( **** ) w Olsztynie ( pełnomocnik hotelu, Prezes Zarządu ). W swoim dorobku ma m.in. przygotowywanie i skuteczne przeprowadzanie restrukturyzacji obiektów hotelowych, tworzenie planów marketingowych, szkolenia ze standardów obsługi Gościa, organizację szkoleń i konferencji dla wielu firm i instytucji. 100% praktyk. Właściciel marki Q-SPACE ( restrukturyzacje obiektów hotelowych,  wprowadzanie procedur obsługi Gościa, organizacja konferencji i eventów dla firm ). Absolwentka Szkoły Głównej Handlowej  w Warszawie ( studia magisterskie, kierunek zarządzanie i marketing ), dodatkowo ukończone studia podyplomowe z Organizacji i Zarządzania w Hotelarstwie na Wyższej Szkole Turystyki i Hotelarstwa  w Gdańsku.